Kirurgisk Atrieflimmerbehandling

artrieflimmerAtrieflimren kaldes også forkammerflimren og er en af de hyppigste former for hjerterytmeforstyrrelser og rammer formentlig 50.000-100.000 danskere. Atrieflimren består i en meget hurtig og uregelmæssig aktivitet i hjertets forkamre på grund af forstyrrelser i hjertets elektriske impulser.

I udvalgte tilfælde kan lægerne anbefale en kirurgisk procedure i behandlingen af atrieflimmer. Denne procedure kaldes "maze" proceduren, i hvilken kirurgen opdeler atrievæggen i mindre elektrisk isolerede sektioner med brug af enten Radiofrequency (RF) ablation eller Cryo ablation teknologi.

Atricure, der er det førende firma inden for kirurgisk atrieflimmerbehandling, har udviklet en række produkter, der benyttes i den kirurgiske atrieflimmerbehandling og som baserer sig på AtriCures patenterede ablationsteknologi. På den teknologiplatform har AtriCure udviklet udstyr til brug ifm. både den åbne hjertekirurgiske procedure samt den minimal invasive endoskopiske procedure hvor sternumsplit undgås.


Isolator Synergy™ Clamp
Cryo1™ cryo-ablation probe
Lumitip™ Dissector System
Bipolar Linear Pens
Mapping Technologies
Atriclip Gillinov-Cosgrove LAA Exclusion System