cormatrix_patchRekonstruktion/reparation af hjertevæv, Cormatrix™

Om CorMatrix® ECM® Teknologi

CorMatrix® ECM® teknologi er en unik extracellulær matrix, der kombinerer videnskab med naturens egne inerte egenskaber med henblik på, at lade hjertet reparere sig selv. Materialet er et acellulært biologisk materiale, der ikke omkapsles, efter det er implanteret, men bliver gradvist remodulleret til sundt væv.

Legemets eget væv begynder remodulleringen på operationsstedet, samtidig med at ECM med sin styrke fastholder behovet for vævsstyrke. Når det er implanteret, virker ECM som et skelet hvori patientens celler kan migrere og integrere sig og stimulere kroppens egen sårhelingsmekanisme.

I takt med at patientens celler bliver aktive, danner de deres eget kollagen, der modnes og over tid og skaber en stærk og vedvarende vævsrekonstruktion uden permanent at efterlade fremmedmaterialer i kroppen. Da ECM primært består af kollagen, omdannes og erstattes materialet gradvist med patientens eget væv.

CorMatrix ECM Teknologi

cormatrix1

CorMatrix ECM er en teknologiplatform med mange anvendelsesmuligheder inden for hjerte- og karkirurgien.

Denne biologisk extracellulære matrix understøtter den naturlige vævs regeneration, idet den udgør et i midlertidigt skellet, hvor kroppens egne celler kan fæstnes, vækste og gendanne beskadiget væv.

CorMatrix ECM er både FDA og CE godkendt for pericardium lukning , rekonstruktion og reparation af ødelagt hjertevæv.

Genskabelse af pericardium i.f.m. hjertekirurgi

CorMatrix ECM kan anvendes til rekonstruktion og reparation af pericardium. Pre-kliniske data peger på, at en genskabelse af det pericardielle rum, fuldstændig med en intakt mesothelial kant, giver kirurgerne muligheden for, at genskabe pericardium og dermed en genskabelse af en anatomisk struktur.

CorMatrix ECM til hjertevævs rekonstruktion/reparation

Marc Gerdisch, MD, Director of Cardiothoracic Surgery at the St. Francis Heart Center, Indianapolis

“CorMatrix is our next generation tool for repair of intracardiac structures. The ability to regrow and remodel makes it superior to inert patches that ultimately promote inflammation and scarring."

CorMatrix ECM er ideel til kirurgi på hjertets indre dele pga. dets evne til at genskabe væv. I tilfælde af f.eks. atrium septale defekter, kan CorMatrix ECM effektivt lukke et hul og genskabe nyt sundt væv, i kontrast til at benytte permanente fremmedlegemer så som nitinol eller syntetiske patch. Da materialet remodulleres, efterlades der ikke et fremmedlegeme i kroppen som ved tilsvarende traditionelle reparationsmaterialer.

ECM strukturen udgør de rette omgivelser til, at kroppens egne celler tiltrækkes det område, der skal repareres. Over tid bliver ECM remodulleret og reabsorberet og nyt væv dannes. ECM benyttes rutinemæssigt til:

  • Forstærkning af surturlinier
  • Buttressing for soft tissue reapproximation
  • Pledgets
  • Aorta kanuleringssteder
  • Kardioplegia kanuleringssteder
  • Højre atrium kanulleringssteder
  • Aortotomy reinforcement
  • Ventrikel forstærkninger
  • Septale defekter

For yderligere information www.cormatrix.com

cormatrix